Brood en vuur
​
Met Europese steun (PDPO) en met advies van de Vlaamse Land Maatschappij (VLM) en de Provincie Vlaams-Brabant hebben we het bakhuis van de molen uitgebreid zodat ook groepen samen rond een grote werktafel brooddeeg kunnen kneden om te bakken in de houtoven.
Vanaf september 2022 wordt er elke vrijdag brood gebakken door onze bakkersploeg van Brood en Vuur (Gilbert, Simonne, Elies en Ilse) en verkocht tussen 15-19u. Je bent er welkom als klant, maar ook als je wat netjes met een touw gebusselde houtbussels meebrengt om de oven op te stoken!
Op de eerste vrijdag van de maand verkopen we het brood op de biomarkt in Werchter.
​
Wil je een brood? Bestel het met een mailtje: bestel@broodenvuur.be
​
Brood en Vuur
'Het bakhuis in de molen geeft mij de unieke kans om wekelijks mijn passie en liefde voor de bakkersstiel te oefenen.
Bij ons vind je broden op ambachtelijke wijze gemaakt. Doordat de kneding en gisting op trage manier te werk gaat krijg je brood met meer smaak en vaste structuur zonder toevoeging van vetten of verbeteraars.
Het sociaal contact is voor mij ook belangrijk: dus altijd welkom op vrijdag in de molenbakkerij!' (Gilbert)
​
​
Elke vrijdag
Elke vrijdag wordt er brood gebakken in de houtoven van de Molen van Rotselaar.
Vanaf 16u kan je er je brood komen afhalen dat je de week ervoor besteld hebt.
Onze broodsoorten zijn:
donker meergranen-, pompoen-, spelt-, rogge-, tarwebrood, werchters bruintje, dijlebrood, wit, suiker- en rozijnenbrood.
We bieden ook een paar soorten biobrood aan. Let op: we nemen maandelijks deel aan de biomarkt te Werchter: iedere eerste vrijdag van de maand in de Jack-op niet naar de Molen dus!
Houtbussels
Elke bakdag worden er ettelijke houtbussels gebruikt om de houtoven op te stoken.
Aan de molen zelf werden een 60tal knotwilgen geplant die om de 4 à 5 jaar geknot kunnen worden. Dit volstaat echter niet om de bakwoede van onze bakkers te voeden. Klanten kunnen dus gerust het snoeihout van hun tuin netjes gebusseld (niet met plastic touw binden) mee brengen naar de molen als ze hun brood komen afhalen.
​